Rusia continua sa fie o amenintare serioasa pentru NATO si se pregateste pentru declansarea unor actiuni agresive, afirma ministrul polonez al Apararii, Antoni Macierewicz, relateaza Reuters online.

Polonia se teme ca Rusia va incerca sa-si extinda influenta dincolo de propriile frontiere, dupa ce Moscova a anexat Peninsula Crimeea in 2014 si continua sa sustina fortele separatiste din estul Ucrainei. Chiar luna aceasta, doua avioane rusesti au fost implicate intr-un incident cu un distrugator american care tocmai plecase din portul polonez Gdynia. Potrivit unui oficial american, acest incident a reprezentat cea mai agresiva interactiune intre cele doua parti, in ultima perioda.

In iulie, Varsovia va gazdui un summit NATO, la nivel de sefi de state, ocazie cu care Polonia va cere cresterea prezentei militare pe flancul estic al aliantei.

In 2014, Alianta Nord-Atlantica a suspendat cooperarea cu Rusia, pe fondul implicarii acestui stat in conflictul din Ucraina. Pe de alta parte, Rusia sustine ca mutarea trupelor NATO in apropierea frontierelor sale ar viola acordul NATO-Rusia din 1997.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.