Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) a pornit o adevarata ofensiva impotriva aparatului de stat rus, care s-a extins inspre tarile europene central-estice.

Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) este un institut non-profit, cu sediile in Varsovia si Washington. Misiunea acestora este de a promova o societatea deschisa si un sistem international sigur pentru tarile din Centrul si Estul Europei. In plus, acestia sprijina si realizarea de conexiuni cat mai stranse cu SUA.

In momentul de fata CEPA a lansat o adevarata ofensiva impotriva propagandei rusesti care se difuzeaza prin mai multe metode si canale. Information Warfare Initiative este un mod inovativ de urmarire a informatiilor si porneste de la firul ierbii pentru a analiza si a da de gol toate dezinformarile rusesti.

Programul reuneste jurnalisti, activisti si analisti media din statele care se invecineaza cu sau sunt amenintate de prezenta ruseasca in apropiere.

Programul isi propune sa monitorizeze orice informatie care pare ca vine dinspre canale ce doresc dezinformarea cetatenilor pentru a le putea semnala din timp, impiedicand astfel propagarea acestora la un nivel prea mare.

Scopul lor final este sa creeze un portal web care sa efectueze automat analiza informatiilor care vin dinspre site-urile cunoscute pentru favorizarea intereselor rusesti in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.