Serviciile secrete din Coreea de Sud au detectat semnale ca regimul nord-coreean ar pregati un nou test nuclear, a declarat presedintele sud-coreean, Park Geun-hye, citat de BBC News online.

Presedintele sud-coreean, Park Geun-hye, citat de BBC, a declarat ca au fost detectate semnale care par sa indice ca regimul nord-coreean ar pregati un nou test cu arme nucleare, al cincilea astfel de test demarat pana acum de statul nord-coreean.

Oficialul sud-coreean nu a oferit mai multe informatii cu privire la natura acestor semnale, dar a ordonat fortelor armate sa fie pregatite, potrivit agentiei de stiri Yonhap.

Aceste informatii apar dupa ce presa locala a raportat intensificarea activitatii la baza de teste de la Punggye-ri, unde au avut loc testele precedente, scrie MEDIAFAX.

Un al cincilea test nuclear ar fi o noua sfidare din partea regimului de la Phenian fata de sanctiunile impuse luna trecuta de Natiunile Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.