Camera Inferioara a Parlamentului brazilian a aprobat declansarea procedurilor de destituire a presedintelui tarii, Dilma Rousseff, acuzata de fapte de coruptie, dupa luni de proteste in care brazilienii au iesit in strada pentru a-i cere demisia, relateaza BBC News online.

Decizia a fost adoptata cu 367 de voturi in favoarea acesteia, cu 167 impotriva, sapte abtineri si doua absente in Camera Inferioara a Parlamentului brazilian.

Propunerea va fi trimisa in Senat pentru a fi supusa dezbaterii, depasind limita de 342 de voturi necesare trimiterii in Senat.

Daca va fi aprobata si de Senat, activitatea lui Rousseff ar urma sa fie suspendata de parlament la jumatatea lunii viitoare si supusa unei anchete penale pentru acuzatiile privind faptele de coruptie, printre care deturnare de fonduri publice.

Rousseff neaga acuzatiile potrivit carora ar fi deturnat fonduri publice pentru a-si asigura un nou mandat la presedintia tarii in 2014.

Circa 25.000 de protestatarii se aflau duminica seara in fata cladirii Parlamentului brazilian.

Daca Rousseff va fi destituita din functie, locul sau ar urma sa fie preluat de vicepresedintele Michel Temer care se confrunta cu aceleasi acuzatii, riscand sa fie si el destituit, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, si Eduardo Cunha, din Camera Inferioara a Parlamentului, al doilea pe linia de succesiune la functia de presedinte, este acuzat ca ar fi primit mita de milioane de dolari, dar si Renan Calheiros, seful Senatului, este implicat intr-un scandal de coruptie declansat in cazul companiei petroliere nationale Petrobas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.