Confruntari violente au avut loc intre demonstranti si fortele de ordine in capitala egipteana Cairo, dupa ce mii de oameni au iesit in strada vineri seara pentru a protesta fata de decizia presedintelui egiptean de a ceda doua insule Arabiei Saudite, relateaza BBC News online.

Politia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de protestatari iesiti pe strazile din Cairo pentru a solicita demisia presedintelui egiptean Abdul Fattah al-Sisi.

Sisi este criticat pentru decizia de a ceda insulele din Marea Rosie Arabiei Saudite in timpul unei vizite a regelui saudit. Insulele care nu sunt locuite se afla sub conducerea Egiptului din 1950, scrie MEDIAFAX.

Protestatarii au scandat in Cairo mesaje precum: "Afara, Sisi!" si "Este pamantul nostru!", dar si "Cetatenii vor caderea regimului", un slogan folosit in 2011 in "primavara araba" cand a fost inlaturat de la putere fostul lider egiptean Hosni Mubarak.

Circa 80 de persoane au fost retinute in Cairo, in urma confruntarilor cu fortele de ordine.

Sisi este criticat doar pentru ca a anuntat decizia de a ceda cele doua insule Arabiei Saudite fara aprobarea Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.