Protestul, care va avea loc vineri, tinteste cina organizata de actorul american pentru a strange fonduri pentru campania prezidentiala a lui Hillary Clinton, informeaza contactmusic.com.

Cuplurile care doresc sa ia cina cu Hillary, George si sotia sa Amal, acasa la antreprenorul Shervin Pishevar, in San Francisco, trebuie sa plateasca aproximativ 355.000 de dolari, in timp ce biletul standard, doar de participare, costa 33.400 de dolari.

Sustinatorii lui Bernie Sanders, contracandidatul lui Clinton in cursa pentru a fi nominalizat de Partidul Democrat drept candidat la prezidentiale, au facut apel la cetatenii orasului pentru a face un mars in semn de protest fata de donatiile generoase ce vor fi acordate fostei Secretare de Stat.

"George si Amal Clooney, impreuna cu Hillary Clinton, vor organiza un dineu, in San Francisco, pe 15 aprilie, cu scopul de a strange fonduri pentru campania prezidentiala. Oamenii bogati nu ar trebui sa cumpere politicienii. Tot ce putem face este ca macar sa le reamintim donatorilor bogati de coruptia din care fac parte", se arata in invitatia scrisa de initiatorul protestului, intr-o postare pe Facebook.

"Vom protesta afara, pentru ca niciunul dintre participanti sa inchida ochii la critici si sa ramana indiferent la ceea ce se intampla la petrecerea pompoasa", se mai arata in postarea de pe reteaua de socializare.

Nici George, nici Amal nu au comentat despre protestul planificat, dar gazda, Shervin Pishevar, a exprimat faptul ca nu este tulburat de situatie, scrie MEDIAFAX.

"Numai in America un imigrant iranian (referindu-se la sine - n.r.), care incearca sa ajute o femeie sa devina presedinte, ar putea protesta in propria casa. Dar, ii invit pe toti protestatarii nonviolenti inauntru, ca un exercitiu de democratie", a comentat Pishevar.

Pe langa faptul ca sunt atractia serii la acest dineu, George si Amal vor gazdui un alt eveniment, in propria lor casa, in Los Angeles, pe 16 aprilie.

Unul dintre cei mai cunoscuti actori americani la nivel mondial, George Clooney a castigat doua premii Oscar, unul pentru cel mai bun actor in rol secundar, pentru rolul din "Syriana", si un altul pentru cel mai bun film, ca producator al peliculei "Argo". Pe langa implicarea majora in industria cinematografica, Clooney s-a dedicat si unor cauze umanitare, cum este razboiul civil din Darfur, Sudan.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.