Liderii partidelor aflate in coalitia de la putere a Germaniei au agreat in cursul noptii de miercuri spre joi asupra unui nou pachet de masuri contra terorismului, relateaza Reuters, citand surse din cadrul coalitiei germane.

Masurile incluse presupun acordarea unui grad mai mare de autoritate politiei germane de a mobiliza agenti sub acoperire, dar si serviciilor secrete germane in privinta schimbului de informatii cu autoritatile straine, in baza unor conditii bine stabilite, se arata intr-un document care contine concluziile intalnirii liderilor coalitiei vazut de Reuters.

Partidele din coalitie - Uniunea Crestin-Democrata, condusa de Merkel, Uniunea Social-Democrata aliata din Bavaria si Partidul Social-Democrat - au agreat, de asemenea, si asupra detaliilor unui plan legislativ de integrare a refugiatilor, afirma o sursa din coalitie, fara a oferi alet detalii.

Liderii coalitiei intentioneaza ca legea sa treaca de Parlament pe 24 mai. O conferinta de presa urmeaza a fi organizata mai tarziu in cursul zilei de joi pe tema noului pachet de masuri contra terorismului, sustin surse din coalitie.

Peste un milion de solicitari de azil au fost depuse anul trecut in Germania, majoritatea fiind imigranti care au fugit din zone de conflict din Orientul Mijlociu, scrie MEDIAFAX.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, pregateste o lege privind intergrarea refugiatiilor prin care acestora li s-ar putea solicita sa invete limba germana.

Luna trecuta, autoritatile germane au intarit masurile de securitate, in aeroporturi, gari si la frontierele cu Belgia, Franta, Olanda si Luxemburg in urma atentatelor teroriste din Bruxelles de pe 22 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.