Elvetia va elimina, de la 1 iunie 2015, toate restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor romani si bulgari, masurile de limitare a imigratiei putand fi reintroduse doar in cazul in care va exista un aflux de imigranti din cele doua tari.

Guvernul Elvetiei a adoptat miercuri o ordonanta care prevede accesul pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari de la 1 iunie 2016. Elvetia prelungise, in 2009 si 2014, masurile restrictive pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari, informeaza MEDIAFAX.

Perioada tranzitorie de mentinere a restrictiilor pe piata muncii expira pe 31 mai 2016 si nu va fi prelungita. "In cazul in care imigratia din Romania si Bulgaria va depasi cu 10% media ultimilor trei ani, pe 1 iunie 2017 sau cel tarziu pe 1 iunie 2018, Consiliul Federal va putea introduce noi restrictii pe piata interna a muncii, valabile pana pe 31 mai 2019", precizeaza Guvernul de la Berna.

In momentul de fata, numarul imigrantilor romani si bulgari din Elvetia este destul de mic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.