Salah Abdeslam, suspectul-cheie al atentatelor de la Paris, este un "prizonier model" si "un baiat foarte bun", potrivit unei surse contactate de jurnalul flamand Het Nieuwsblad, care a publicat prima fotografie a teroristului de cand acesta a fost arestat la Bruxelles.

Aflat din data de 19 martie in inchisoarea de inalta securitate din Bruges, suspectul-cheie al atentatelor de la Paris este supus unui regim strict de securitate. Potrivit unui gardian contactat de Het Nieuwsblad, un supraveghetor verifica celula in care se afla teroristul de opt ori pe ora, iar lumina este stinsa, relateaza Le Soir, potrivit MEDIAFAX.

O alta sursa a afirmat ca Salah Abdeslam este un "prizonier model", "un baiat foarte bun", care are "o pofta de mancare excelenta". "Este un exemplu pentru multi alti detinuti in ceea ce priveste comportamentul. Nu avem nimic sa-i reprosam", a precizat aceasta.

Yazid, fratele lui Salah Abdeslam a declarat luni dimineata pentru Europe 1 ca teroristul "incepe sa isi dea seama ce a facut". Salah Abdeslam i-a marturisit acestuia ca s-a lasat influentat de fratele sau Brahim, care s-a detonat la Paris. Brahim i-ar fi cerut sa mearga sa caute oameni in Ungaria si Germania, fara a-i prezenta un motiv anume. Salah sustine ca nu era la curent cu proiectul de atentat, pana in ultima clipa. Acesta ar fi decis sa nu se detoneze dupa ce a ajuns la stadionul Stade de France. Potrivit lui Yazid, Salah Abdeslam se roaga zilnic in celula sa. Teroristul i-a marturisit fratelui sau ca vrea sa fie transferat cat mai repede in Franta.

Tatal lui Salah Abdeslam a spus ca spera ca fiul sau va vorbi in fata instantei. "Va fi judecat", "asa este dreptatea", "cel care a facut ceva rau, trebuie sa plateasca", a declarat el. "Sper ca toata lumea va vorbi", a adaugat tatal lui Abdeslam. Nu stiu cum de copiii au intrat in asemenea escrocherii, "chiar nu inteleg ce este in capul lor", a precizat acesta duminica.

Salah Abdeslam nu va fi "predat Frantei mai devreme de cateva saptamani", a declarat recent avocatul, sau Sven Mary. Aceasta trebuie audiat in cadrul unei anchete belgiene privind schimburile de focuri care au avut loc in cursul unei operatiuni antiteroriste efectuate pe data de 15 martie, in cartierul Forest din Bruxelles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.