Informatiile despre virusul Zika sunt "mai ingrijoratoare" decat se credea initial, au afirmat mai multi responsabili ai autoritatilor sanitare americane, solicitand Congresului sa deblocheze fondurile suplimentare pentru cercetari, relateaza Le Figaro online.

In februarie, administratia Obama a cerut Congresului 1,9 miliarde de dolari pentru efectuarea de cercetari in vederea descoperirii unui vaccin si al unor medicamente antivirale pentru tratarea acestei epidemii.

"Trebuie cu siguranta sa fim pregatiti. Tot ce cercetam cu privire la acest virus pare mai ingrijorator decat credeam initial", a declarat Anne Schuchat, directorul adjunct al Centrelor americane de Control si Prevenire a Bolilor (CDC).

"Continuam sa aflam lucruri in fiecare zi despre acest virus. Si cele mai multe lucruri pe care le aflam nu ne ofera nicio siguranta", a continuat aceasta.

Insistand asupra necesitatii deblocarii rapide a fondurilor, doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase (NIAID), a facut referiri cu privire la amploarea cercetarii care mai trebuie efectuata privind "acest virus bizar", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.