Comisia Europeana considera ca Romania si Bulgaria indeplinesc toate conditiile pentru a adera la Spatiul Schengen, afirma Mina Andreeva, purtatorul de cuvant al Executivului UE, precizand ca decizia admiterii celor doua tari in zona de libera circulatie trebuie luata de statele membre.

"Consideram ca Bulgaria si Romania se califica pentru accesul in Spatiul Schengen. Acum, va fi necesara o decizie in unanimitate a tarilor membre UE", a declarat Mina Andreeva, potrivit agentiei Focus, intr-o conferinta de presa desfasurata la Bruxelles.

Romania si Bulgaria solicita de multi ani aderarea la Spatiul european de libera circulatie Schengen.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, afirma in ianuarie, dupa intrevederea cu premierul Dacian Ciolos, ca sistemul Schengen trebuie imbunatatit, avand in vedere ca o destramare a acestuia ar avea consecinte extrem de grave pentru UE, el aratandu-se deschis aderarii Romaniei la acest spatiu.

Premierul Dacian Ciolos a efectuat, la jumatatea lunii februarie, o vizita la Bruxelles, unde s-a intalnit cu inalti reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European, printre temele abordate fiind aderarea Romaniei la Schengen, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.