Ambasada Turciei in Berlin a trimis o solicitare Ministerului german de Externe pentru a incepe urmarirea penala a comediantului Jan Bohmermann, pentru ca l-a insultat pe presedintele turc Recep Tayyip Erdogan in cadrul emisiunii sale, iar Germania a anuntat sa analizeaza solicitarea

Bohmermann, un actor de comedie premiat si gazda a talk-showului Neo Magazin Royale, difuzat de televiziunea ZDF, a creat tensiuni diplomatice intre Turcia si Germania, dupa ce in cadrul emisiunii sale de pe 31 martie l-a insultat pe Erdogan.

Actorul, cu steagul Turciei in spate si cu o imagine a lui Erdogan, l-a acuzat pe presedintele turc ca ii face placere sa "exercite represalii asupra minoritatilor, sa bata kurzii si crestinii in timp ce urmareste pornografie infantila".

Autoritatile germane au anuntat luni ca analizeaza solicitarea de duminica trimisa de ambasada Turciei.

"Ambasada turca a trimis o solicitare Ministerului de Externe in legatura cu emisiunea Neo Magazin Royale, difuzata de ZDF", fiind vorba despre "o solicitare formala din partea Turciei pentru declansarea urmaririi penale in legatura cu declaratiile transmise pe acest post", a declarat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al Guvernului german.

"Continutul solicitarii va fi examinat cu atentie de guvern", a precizat acesta intr-o conferinta de presa. "Va dura cateva zile. Nu pot si nu vreau sa anticipez rezultatele acestei examinari", a mai precizat Seibert.

In Turcia, numeroase persoane sunt inculpate pentru insulte aduse lui Erdogan, printre care jurnalisti si chiar minori, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.