Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anuntat vineri organizarea primului Consiliu NATO-Rusia, dupa ce Alianta a decis, in anul 2014, suspendarea acestor reuniuni in urma anexarii Crimeii si destabilizarii Ucrainei.
”In urma consultarilor cu Rusia, am convenit sa organizam o reuniune a Consiliului NATO-Rusia la nivel de ambasadori”, a indicat Stoltenberg intr-un comunicat, el precizand ca aceasta reuniune va avea loc in urmatoarele doua saptamani la cartierul general al NATO din Bruxelles.

”Consiliul NATO-Rusia va aborda criza din Ucraina si nevoia implementarii complete a acordurilor de la Minsk (…) Vom discuta despre activitatile militare, cu accent pe transparenta lor si pe diminuarea riscurilor”, iar printre temele de pe agenda reuniunii se vor regasi de asemenea situatia din Afganistan si amenintarile regionale, se mai arata in comunicatul Aliantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.