Un suspect aflat in arest preventiv in Belgia, din noiembrie anul trecut, in cazul atentatelor teroriste din Paris va fi eliberat in cursul zilei de vineri, dupa ce procurorii belgieni nu i-au mai prelungit mandatul de arestare preventiva.

Camera de consiliu din Bruxelles nu a mai prelungit joi mandatul de arestare preventiva in cazul lui Abdeilah Chouaa, un belgian in varsta de 35 de ani, care a fost privat de libertate de pe 25 noiembrie 2015, in cadrul anchetei referitoare la atentatele teroriste din Paris de pe 13 noiembrie, informeaza postul francez RTBF, citand agentia Belga, potrivit MEDIAFAX.

Parchetul federal a anuntat vineri ca a decis sa nu faca recurs in cazul acestei hotarari, astfel ca Chouaa va fi pus in libertate in cursul zilei de vineri, in conditii stricte. Abdeilah Chouaa, fiul unui iman din comuna Molenbeek de unde provin cei mai multi implicati in atentatele din Paris, a fost interpelat pe 23 noiembrie. El l-ar fi insotit pe Mohamed Abrini la aeroport, atunci cand acesta ar fi plecat in Siria vara trecuta.

Inainte de a se muta in Molenbeek, familia lui Chouaa a locuit si in Verviers, o comuna in care au fost efectuate raiduri in ianuarie anul trecut, dupa atacul de la Charlie Hebdo, unde s-ar fi aflat mai multi islamisti, printre care si Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor din Paris.

In seara atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam l-ar fi cautat pe Abdeilah Chouaa, care lucra la aeroportul Zaventem prin Naim B., un detinut de la inchisoarea din Namur, care ar fi avut numarul lui Chouaa.

Salah Abdeslam ar incercat sa apeleze la Abdeilah Chouaa, un apropiat al lui Mohamed Abrini, pentru a-l ajuta sa-si construiasca o noua identitate. Numarul lui Chouaa ar fi fost gasit in celula lui Naim B., care ar fi fost vizitat de Abdeslam cu putin timp inainte de atentatele din Paris.

In atentatele teroriste din Paris, 130 de persoane au murit, iar o parte dintre cei implicati in atacul din Paris au avut legatura si cu atentatele din Bruxelles, soldate cu 32 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.