Premierul Marii Britanii, David Cameron, recunoaste ca a detinut fonduri de tip offshore, precizand ca le-a vandut in anul 2010.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, recunoaste ca a detinut fonduri de tip offshore, precizand ca le-a vandut in anul 2010, informeaza BBC News online.

UPDATE

David Cameron a declarat ca el si sotia sa au detinut fonduri in valoare de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) intr-o investitie offshore.

Seful Executivului britanic a precizat ca a vandut actiunile in anul 2010.

Premierul britanic a facut aceste dezvaluiri referindu-se la Blairmore Holdings, o companie din Panama infiintata de tatal sau.

"Nu am nimic de ascuns; este o idee fundamental gresita ca aceasta companie ar fi avut rolul de a evita plata impozitelor", a spus David Cameron.

Marti seara, David Cameron oferea asigurari ca nici el, nici familia lui nu obtin niciun fel de venituri din fonduri offshore, in contextul in care opozitia a cerut initierea unei anchete dupa ce numele tatalui primului-ministru a fost mentionat in "Dosarele Panama". "Nu detin actiuni, nu sunt implicat in trusturi sau in fonduri offshore. Acest lucru trebuie sa fie foarte clar", declara marti David Cameron.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic (opozitie), a cerut marti investigarea "tuturor persoanelor care ar detine bani in paradisuri fiscale".

Potrivit unor informatii dezvaluite in Scandalul Panama, tatal premierului David Cameron, Ian Cameron, decedat in 2010, ar fi apelat la investitii de tip offshore pentru a evita achitarea unor contributii fiscale in Marea Britanie. Nu exista nici macar sugestii ca aranjamentele fiscale dezvaluite in "Dosarele Panama" ar fi fost ilegale, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.