Presedintele Venezuelei Nicolas Maduro a stabilit ca fiecare vineri din lunile aprilie si mai sunt declarate sarbatori si nu se munceste, intr-o incercare de a economisi curent electric ca urmare a secetelor, care au impins nivelul de apa al hidrocentralelor sub pragul critic.

Masurile vor include si obligarea utilizatorilor mari de curent electric, precum mall-urile sau hotelurile, sa isi genereze singuri electricitate pentru noua ore pe zi. Operatorii din industria grea isi vor reduce consumul de electricitate cu 20%, scrie Bloomberg, citat de MEDIAFAX.

”Planul este pentru doua luni si va ajuta Venezuela sa treaca prin cea mai dificla perioada, cu riscuri extrem de ridicate. Fac apel la tineret si la familii sa se alature noua si sa reusim cu acest plan. Trebuie sa colaboram si sa fim disciplinati pentru a confrunta aceasta situatie extrema”, a spus Maduro.

Anuntul vine dupa ce presedintele a ”oprit” tara pentru o saptamana, in timpul vacantei de Paste, dand muncitorilor trei zile libere in plus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.