Rusia intentioneaza sa retraga armanentul din regiunea separatista moldoveana Transnistria.

Trupe ruse care stationeaza in Moldova pentru a pazi depozite ale fostei Armatei ruse a 14-a vor fi chemate in Rusia imediat ce problema retragerii armamentului va fi rezolvata, a spus acesta.

"Acest armament poate fi retras din Moldova in Rusia doar prin tranzitarea teritoriului Ucrainei", a spus Gubarev.

"Insa este dificil sa ne imaginam cine isi va asuma responsabilitatea de a efectua transporturi cu armament prin Ucraina, cand in aceasta tara au loc asemenea evenimente", a spus acesta.

"Imediat ce se iveste posibilitatea de a retrage armele aflate in depozitul de la Colbasna pentru a le aduce in Rusia, nevoia prezentei si continuarii activitatii trupelor ruse va lua sfarsit, iar acesti oameni se vor putea in sfarsit intoarce acasa", a mai spus Gubarov, citata de Sputnik News.

"Rusia nu si-a angajat trupele in Moldova", a spus diplomatul.

Depozitele militare au fost instalate in perioada Uniunii Sovietice pe teritoriul Republicii Moldova si au fost pazite de atunci, a spus diplomatul rus, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.