Un submarin militar nord-coreean a incercat sa lanseze o racheta balistica intercontinentala, dar tentativa fie a esuat, fie a fost oprita.

Conform surselor citate, un submarin militar nord-coreean de tip Sinpo a parasit miercuri baza navala Wonsan, situata in estul Coreei de Nord, pe litoralul Marii Japoniei (Marea de Est). Submarinul a incercat sa lanseze o racheta balistica intercontinentala, dar tentativa nu a reusit, nava revenind imediat in port, anunta experti citati de ziarul sud-coreean MBN, citati de MEDIAFAX.

"Submarinul nu ar fi revenit in port atat de rapid daca urma sa participe la vreun exercitiu. A existat o tentativa de a lansa o racheta balistica, dar a fost un esec, din cauze tehnice, logistice sau strategice", a explicat un expert sud-coreean.

Coreea de Nord a efectuat recent trei teste balistice, condamnate vehement de comunitatea internationala. Administratia de la Seul a anuntat ca monitorizeaza cu atentie activitatile Coreei de Nord. "Putem spune ca armata sud-coreeana, in cooperare stransa cu Statele Unite, urmareste cu atentie activitatile balistice nord-coreene", a anuntat joi Statul Major sud-coreean.

Nu este clar daca regimul stalinist de la Phenian incerca sa efectueze un test balistic sau sa lanseze un atac. Coreea de Nord detine capacitatea de a instala un focos nuclear pe o racheta cu raza medie de actiune, a declarat marti un specialist din Coreea de Sud.

Regimul Kim Jong-Un a difuzat zilele trecute o noua inregistrare video de propaganda, avertizand ca poate lansa oricand un atac cu rachete nucleare asupra capitalei Coreei de Sud, Seul. Inregistrarea video difuzata de regimul Kim Jong-Un, intitulata "In lipsa unui raspuns la ultimatum", arata lansatoare de rachete BM-21 Grad, de conceptie sovietica, apoi o imagine a Casei Albastre, sediul Presedintiei sud-coreene.

In urma cu o saptamana, Phenianul avertiza ca poate lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.