Doua persoane au fost ranite, joi, dupa ce o racheta care a fost lansata din Siria a ajuns pe teritoriul turc, in orasul Kilis, de la frontiera celor doua state.

Racheta a aterizat in sudul Turciei, in orasul Kilis, care se confrunta in mod repetat cu astfel de atacuri de la frontiera celor doua state.

In martie, doua persoane, printre care si un minor, au murit intr-un astfel de atac, pe care autoritatile turce il plaseaza in responsabilitatea retelei teroriste Stat Islamic care detine arii vaste din Siria si Irak.

Turcia face parte din coalitia internationala care efectueaza raiduri aeriene de peste un an in cele doua state impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic.

Din 27 februarie, un armistitiu partial este in vigoare in Siria, dar nu este valabil si in cazul organizatiilor teroriste Stat Islamic si Al-Nusra, afiliata Al-Qaida.

Siria se confrunta din martie 2011 cu un conflict intre fortele regimului Bashar al-Assad si grupari rebele, printre care se afla si organizatii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la inceputul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit in acest conflict, peste 1,9 milioane au fost ranite si 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) si-au parasit locuintele, mutandu-se in alte zone ale tarii sau emigrand, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.