Marina americana a anuntat ca a interceptat in Marea Arabiei o nava care transporta o incarcatura de armament si care era trimisa de Iran rebelilor Houthi din Yemen.
Nava americana de patrulare USS Sirocco a confiscat o incarcatura de arme ascunse pe un vapor de mici dimensiuni, pe data de 28 martie. Incarcatura cuprindea 1.500 de pusti de asalt AK-47, 200 de lansatoare de rachete si 21 de mitraliere de calibru 50, a anuntat luni seara marina, intr-un comunicat, relateaza Le Figaro online, citat de MEDIAFAX.

Aceasta a mai informat ca a confiscat incarcatura, lasand ambarcatiunea si echipajul ei sa plece. Acesta este cel mai recent episod in ceea ce priveste livrarea de arme rebelilor din Yemen, Statele Unite estimand ca aceste arme provin din Iran.

Fortele proguvernamentale yemenite, sustinute de coalitia tarilor arabe condusa de Arabia Saudita, se confrunta de mai bine de un an cu rebelii siiti Houthi, sustinuti de Iran. Negocierile de pace interyemenite, care au rolul de a pune capat conflictului din Yemen, soldat cu peste 6.300 de morti, urmeaza sa fie reluate pe data de 18 aprilie in Kuweit, dupa o incetare a focului prevazuta incepand cu 10 aprilie, potrivit ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.