Acordul de asociere UE-Republica Moldova a afectat in intregime relatiile comerciale intre Moscova si Chisinau, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, dupa intrevederea cu omologul sau moldovean, Andrei Galbur, seful diplonatiei ruse pledand pentru remedierea situatiei.

"Am discutat despre situatia aparuta dupa semnarea de catre Republica Moldova in 2014 a Acordului de asociere si liber schimb cu Uniunea Europeana, care a afectat in intregime relatiile comerciale bilaterale", a declarat Serghei Lavrov, conform agentiei Tass, dupa intrevederea pe care a avut-o la Moscova cu omologul sau moldovean.

"Am stabilit sa colaboram intens pentru gasirea de solutii la problemele existente", a subliniat Lavrov.

"Intentionam sa organizam o reuniune a comisiei interguvernamentale ruso-moldovene anul acesta", a precizat seful diplomatiei de la Moscova.

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Andrei Galbur, efectueaza o vizita de doua zile la Moscova, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.