Premierul Islandei, Sigmundur David Gunnlaugsson, care a ascuns, probabil, milioane de dolari in trei mari banci in timpul crizei financiare din tara sa, a plecat in timp ce era intervievat privind compania offshore pe care a infiintat-o in 2007.

Jurnalisti care lucreaza in cadrul anchetei privind scurgerea de informatii de la o firma de avocatura din Panama i-au pus cateva intrebari premierului Islandei despre compania offshore Wintris, pe care probabil a infiintat-o in anul 2007 alaturi de sotia sa si pe care nu a declarat-o atunci cand a devenit premier in 2009, relateaza relateaza Metro.co.uk.

Acesta a vandut probabil jumatatea sa de de companie sotiei sale in 2009, pentru suma de un dolar.

"Sotia mea a vandut o parte in compania familiei. A fost pusa in grija unei banci, iar banca a facut unele aranjamente, iar aceasta companie a fost rezultatul..."

"Nu stiu cum functioneaza aceste lucruri, insa totul este declarat in ceea ce priveste raportul de impozitare de la inceput (...)"

Intrebat ce active are compania, acesta a raspuns ca este intrebat lucruri "cu care nu s-a familiarizat", informeaza MEDIAFAX.

"Ce active are compania? Stim ca Wintris a detinut si detine creante in bancile care au falimentat. V-ati vandut actiunile pe care le aveati in companie pentru un dolar in 2009 (...)", a fost intrebat premierul Islandei.

"Ma intrebati despre lucruri cu care nu m-am familiarizat (...) Nu, nu, nu, ma intrebati lucruri fara sens. Ma pacaliti in cadrul unui interviu sub pretentii false ", a spus el.

"Ceva care nu este suspect este transformat intr-un lucru suspect. Ce incercati sa faceti aici? Acest lucru este total nepotrivit", a spus acesta inainte sa paraseasca locul interviului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.