Agenti de securitate in uniforma si in haine civile, dotati cu arme de foc, vor fi mobilizati la bordul trenurilor din Franta, in contextul riscului terorist, anunta Guillaume Pepy, directorul companiei feroviare franceze SNCF.

"Agentii de securitate vor avea dreptul sa circule, inclusiv in haine civile, dotati cu arme de foc, prin trenuri", in conformitate cu noile reglementari, a declarat Guillaume Pepy, directorul companiei feroviare franceze SNCF, intr-un interviu acordat Europe1/Le Monde/iTélé.

"Este vorba de agenti antrenati si abilitati sa rispoteze cu focuri de arma", a explicat Guillaume Pepy.

Franta a luat masuri speciale de securitate dupa atacurile teroriste comise in noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morti si revendicate de reteaua fundamentalista Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.

Un militant islamist a fost imobilizat in august 2015 la bordul unui tren de mare viteza care circula din Olanda spre Franta. Barbatul a ranit trei persoane cu un cutit si a incercat sa deschida focul, fiind imobilizat de doi militari americani care erau in timpul liber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.