Cel putin 33 de persoane au fost ucise in atacuri aeriene, langa o scoala si un spital, la est de capitala siriana Damasc, miercuri, intr-unul dintre cele mai grave incidente implicand civili de la intrarea in vigoare a unui armistitiu, au anuntat activisti din opozitie.

Atacurile au vizat localitatea Deir al-Asafir, la est de Damasc, in Ghouta de Est, un bastion rebel, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizatie nonguvernamentala (ONG) cu sediul in Marea Britanie, relateaza AP online, potrivit MEDIAFAX.

Patru copii si un membru al Apararii Civile se afla printre victime, a precizat Observatorul, prezentand un bilant initial de cel putin 23 de morti. Comitetele pentru Coordonare Locala, o grupare din cadrul opozitiei, a anuntat un bilant de 17 morti.

Apararea Civila, cunoscuta in regiunile aflate sub controlul opozitiei si sub numele de "Castile Albe", a confirmat ca un voluntar, Mohammad Ghourani, a fost ucis. Era neclar, imediat, cine a comis atacurile. Guvernul sustine ca Frontul al-Nusra, filiala Al-Qaida in Siria, opereaza la periferia de est a Damascului. Gruparea jihadista si rivala sa, guparea Statul Islamic (SI), sunt excluse de la armistitiul care a intrat in vigoare in tara in urma cu o luna. Insa opozitia siriana acuza Guvernul presedintelui sirian Bashar al-Assad ca vizeaza civili in pofida armistitiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.