Casa Alba a anuntat ca va oferi Ucrainei o "asistenta in domeniul securitatii" suplimentara.

Ucraina are nevoie urgenta de acest ajutor in contextul unei acute crize economice, dupa ce Rusia a anexat Crimeea in 2014 si este acuzata de implicare in conflictul separatist din estul tarii, ceea ce Moscova dezminte.

Washingtonul sustine Guvernul prooccidental de la Kiev, insa si-a exprimat ingrijorarea fata de coruptia din aceasta tara. Aceste ingrijorari au fost abordate saptamana aceasta, cand Parlamentul ucrainean l-a demis pe procuroul general, acuzat de blocarea unor anchete de coruptie vizand oficiali de rang inalt.

Potrivit Casei Albe, Biden i-a promis lui Porosenko ajutoare suplimentare, cu conditia sa continue eforturile in vederea instalarii unui nou guvern reformist. O incercare de formarea a unei noi coalitii de guvernare a esuat, saptamana aceasta, dupa ce unul dintre potentialii parteneri a formulat cereri care vizeaza o anulare a unora dintre reformele cerute Ucrainei de Occident.

"Vicepresedintele a salutat eforturile in vederea formarii unui guvern stabil, axat pe reforme, si a subliniat ca acest pas si adotarea reformelor necesare sunt esentiale in vederea deblocarii unui ajutor economic international, inclusiv a celei de a treia transa a unui ajutor american in vederea constituirii unei garantii, in valoare de un miliard de dolari", a anuntat Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.