Singapore este cel mai scump oras din lume, conform unui sondaj realizat de Economist Intelligence Unite vizand orasele cu cel mai scump nivel de trai din 2016 fiind pentru a treia oara consecutiv cand Singapore se afla pe primul loc in top, relateaza Gandul.

Raportul anual in care sunt incluse 133 de orase si clasificate in functie de costul nivelului de trai, pune Singapore pe primul loc, ca urmare a costurilor ridicate privind transportul si utilitatile.

"Este cel mai scump loc pentru a-ti cumpara si a conduce o masina", arata raportul. Nici transportul in comun nu e mai ieftin, fiind de 2,7 ori mai mare decat in New York

Cu toate acestea, costul pentru alimentele de baza este mai scazut in comparatie cu vecinii asiatici: Seul (33% mai scump), Hong Kong (28%) si Tokyo (26%), scrie MEDIAFAX.

Pe urmatoarele doua locuri in acest top se afla Zurich si Hong-Kong, ultimul urcand 7 locuri in top fata de anul trecut.

Dintre toate orasele din top 10, New York are cea mai spectaculoasa crestere, aflandu-se 42 de locuri mai sus fata de anul 2011.

In ceea ce priveste locul in top al oraselor americane New York si Los Angeles, EIC pune aceasta crestere pe baza "fluctuatiei valutei si mai putin a cresterii preturilor locale", potrivit Gandul.

Top 10 cele mai scumpe orase din lume in 2016

1. Singapore

2. Zurich, Elevetia

2. Hong Kong

4. Geneva, Elvetia

5. Paris

6. Londra

7. New York

8. Copenhaga, Denemarca

8. Seul, Coreea de Sud
8. Los Angeles

Asia are sase dintre cele mai ieftine orase in top 133, patru dintre ele fiind in India: New Delhi, Mumbai, Bangalore si Chennai. Lusaka, capitala Zambiei, este cel mai ieftin oras de pe lista.

Cele mai ieftine orase din 2016

124. Damasc, Siria
124. Caracas, Venezuela
126. New Delhi, India
127. Almaty, Kazakhstan
127. Algiers, Algeria
127. Chennai, India
127. Karachi, Pakistan
131. Mumbai, India
132. Bangalore, India
133. Lusaka, Zambia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.