Un soldat rus a cerut sa fie ucis de un raid aerian purtat de catre propriii lui colegi pentru ca era inconjurat de militanti ISIS si nu mai avea nicio cale de scapare.


Prin gestul sau altruist acesta a ajutat la eliminarea a peste 20 de militanti ai Statului Islamic, care mai e recunoscuta si dupa denumirea ISIS, ISIL sau Daesh.

In urma aflarii acestei povesti, tanarul a devenit un adevarat erou in Rusia, dar si in restul lumii prin raspandirea vestii pe retelele de socializare.

Militarul a fost ulterior identificat si numele sau a fost facut public. El se numeste Alexander Prokhorenko si avea 25 de ani. S-a inscris in armata fiind inspirat de tatal sau, colonel in rezerva, barbatul fiind retras din armata rusa.

Acesta a fost declarat erou al Rusiei, dupa ce s-a sacrificat pentru a elimina agenti ai ISIS. Sotia sa, Ekaterina, este in prezent insarcinata cu singurul lor copil. Prin sacrificiul sau acesta a ajutat la recuperarea orasului Palmyra de catre autoritatile siriene care se afla in conflict deschis cu Statul Islamic, arata cei de la LAD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.