Succesele recente ale armatei siriene si sustinerea militara oferita de Rusia nu vor afecta, ci mai degraba vor accelera gasirea unei solutii la conflictul din Siria, afirma presedintele Bashar al-Assad intr-un interviu acordat agentiei ruse Sputnik.

"Sustinerea militara oferita de Rusia si recentele succese militare inregistrate de armata siriana vor contribui la accelerarea procesului politic, nu invers. Nu ne-am schimbat pozitia, mentinem aceeasi pozitie pe care o aveam inainte de ajutorul oferit de Rusia", a declarat Bashar al-Assad.

"Delegatia noastra prezenta la Geneva a dat dovada de flexibilitate. Insa victoriile recente ale armatei siriene afecteaza atitudinea puterilor care blocheaza gasirea unei solutii politice, deoarece state precum Arabia Saudita, Turcia, Franta si Marea Britanie mizeaza pe faptul ca noi vom fi invinsi pe campul de lupta pentru a ne impune conditiile lor la negocieri. In acest context, succesele militare vor conduce la accelerarea procesului politic, nu vor afecta negocierile", a subliniat controversatul lider de la Damasc.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 270.000 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.