Luarea de ostatici de la bordul avionului deturnat in Republica Cipru s-a incheiat dupa aproape 6 ore de negocieri, persoanele sechestrate fiind acum in siguranta, iar autorul a fost arestat, anunta Guvernul cipriot-grec.

Un avion de pasageri al companiei EgyptAir a fost deturnat marti, in timp ce zbura din orasul egiptean Alexandria spre Cairo. Aeronava, la bordul careia se aflau 81 de pasageri si membri ai echipajului, a fost deturnata si a aterizat in Larnaca (Republica Cipru).

Presupusul autor al luarii de ostatici, un cetatean egiptean, a fost arestat la finalul negocierilor cu autoritatile cipriote. Conform autoritatilor, nu este vorba de un act terorist, ci de o problema personala a agresorului. Acesta a cerut azil politic in Cipru, dar si sa vorbeasca cu fosta sa sotie, o cipriota care i-a frant inima, potrivit RT.com.

Numele barbatului este Seif El Din Mustafa

Barbatul care a deturnat marti avionul companiei aeriene EgyptAir este un cetatean egiptean pe nume Seif El Din Mustafa, a anuntat Alaa Yousef, un purtator de cuvant al presedintiei egiptene, contrazicand informatia pe care a lansat-o anterior, ca acesta ar fi Ibrahim Samaha, relateaza CNN online, citat de MEDIAFAX.

Autoritati cipriote: Autorul luarii de ostatici este un individ cu afectiuni mentale

Individul care a deturnat avionul aterizat in Larnaca a actionat individual si este o persoana "instabila din punct de vedere psihic", a comunicat Ministerul de Externe din Republica Cipru, conform site-ului cotidianului Le Figaro.

"Nu este vorba de un act terorist. Este vorba de actiunile individuale ale unui individ instabil din punct de vedere psihic", a declarat Alexandros Zenon, un oficial din cadrul Ministerului cipriot de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.