Coreea de Nord a lansat, marti, o racheta cu raza scurta de actiune avand titlu experimental in Marea Japoniei.

Racheta a fost lansata din orasul de coasta Wonsan si a zburat deasupra marii pe o distanta de 200 de kilometri inainte de a i se pierde urma, a mai informat Yonhap.

Luni, ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su-Yong, a avertizat ca tara sa poate lansa oricand un "atac nuclear preventiv" impotriva Statelor Unite, subliniind ca Peninsula Coreea este in pragul razboiului din cauza manavrelor militare americano - sud-coreene.

"In momentul de fata, s-a ajuns la situatia in care in Peninsula Coreea poate izbucni oricand razboi din cauza activitatilor Statelor Unite, care efectueaza manevre militare in conditii reale", a declarat Ri Su-Yong intr-un interviu acordat agentiei de stiri ruse Tass, informeaza MEDIAFAX.

"In pofida numeroaselor noastre avertismente, Statele Unite efectueaza manevre militare fara precedent pe teritoriul Coreei de Sud; aceste exercitii sunt indreptate impotriva noastra. Coreea de Nord are o imensa capacitate militara si poate face fata unui razboi in orice conditii", a adaugat oficialul nord-coreean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.