Autoritatile belgiene au efectuat, duminica, 13 noi perchezitii in care au arestat noua suspecti in cazul atentatelor teroriste din Paris si Bruxelles, care ar fi avut contact cu Abdelhamid Abaaoud, presupusul sef al comandoului din Paris, informeaza publicatia La Derniere Heure.

Parchetul federal belgian a anuntat intr-un comunicat ca au fost efectuate 13 noi perchezitii duminica dimineata, in cadrul unui dosar de terorism, dintre care patru in orasul Mechelen, trei in Bruxelles, una in comuna Molenbeek, una in Duffel, una in Anderlecht si trei in Laeken.

"In total, noua persoane au fost retinute si au fost audiate. Cinci dintre ele au fost eliberate dupa audieri. Un tribunal corectional va decide in cursul zilei (de duminica) daca vor fi plasate in arest preventiv. Nu putem sa oferim nicio informatie pentru moment in ceea ce priveste rezultatele perchezitiilor", a indicat Parchetul federal belgian.

Ziarul german Die Welt a anuntat duminica, citand surse din securitate, ca serviciile secrete europene cauta cel putin opt suspecti in cazul atentatelor din Paris si Bruxelles. Potrivit surselor din securitate citate de Die Welt, majoritatea suspectilor sunt cetateni francezi si belgieni, despre care se crede ca sunt in Siria sau se ascund de autoritati in Europa.

Publicatia germana mai sustine, in baza surselor sale, ca supectii cautati au fost in contact cu Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din Paris, soldate cu 130 de morti, dar si cu Salah Abdeslam, scrie MEDIAFAX.

Potrivit surselor Die Welt, Mohamed Belkaid, algerianul islamist care a murit intr-un raid al politiei in cartierul Forest din Bruxelles, saptamana trecuta, in cadrul operatiunii de arestare a lui Abdeslam, este unul dintre liderii europeni ai retelei Stat Islamic.

Impreuna cu Najim Laachraoui, unul dintre atactorii kamikaze de pe aeroportul din Zaventem, Belkaid este suspectat ca ar fi dirijat prin telefon teroristii care au comis atentatele teroriste din Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.