Atacul sinucigas dintr-un parc al orasului pakistanez Lahore, din duminica Pastelui, a fost revendicat de o factiune a talibanilor si a vizat crestini, sustine un reprezentant al gruparii, iar bilantul a ajuns la 69 de morti si peste 300 de raniti, cei mai multi fiind femei si copii, scrie Reuters.

Oficialii pakistanezi sustin ca 69 de persoane au murit si peste 300 au fost ranite in urma exploziei din apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la iesirea din parc si la cativa metri de locurile de joaca ale copiilor.

Parcul de distractii este un loc popular pentru comunitatea de crestini din orasul Lahore, unde multi dintre acestia au iesit pentru a celebra Pastele impreuna cu copiii lor, scrie MEDIAFAX.

Mustansar Feroz, un reprezentat al politiei locale, a precizat ca majoritatea victimelor sunt femei si copii.

"Cand s-a produs explozia, flacarile au fost atat de mari incat au ajuns deasupra copacilor si am vazut trupuri zburand in aer", a declarat Hasan Imran, un locuitor din zona in varsta de 30 de ani, care a iesit in parcul Gulshan-e-Iqbal pentru o plimbare.

Gruparea Jamaat-ul-Ahrar, o factiune a miscarii talibanilor, a revendicat atacul sinucigas din parc.

"Crestinii au fost tinta (atacului)", a declarat un purtator de cuvant al factiunii, Ehsanullah Ehsan.

"Vrem sa transmitem premierului Nawaz Sharif mesajul ca am patruns in Lahore", a continuat reprezentantul factiunii teroriste. Orasul Lahore, situat in statul Punjab, din estul Pakistanului este locul de nastere al premierului pakistanez Nawaz Sharif.

"Poate sa faca ce vrea, dar nu va putea sa ne opreasca. Atacatorii nostri sinucigasi vor continua cu aceste atentate", a continuat Ehsan.

Un bilant anterior era de 52 de morti si 150 de raniti.

Pakistan, un stat cu o populatie de 190 de milioane de locuitori, se confrunta cu atacuri violente ale talibanilor, iar Punjab este statul pakistanez cel mai mare si mai proster din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.