Coreea de Nord a testat cu succes un motor de racheta cu combustibil solid, a anuntat joi presa nord-coreeana de stat.

Liderul nord-coreean a facut aceasta revendicare in timpul unei vizite la o instalatie subterana de testare de motoare, potrivit agentiei sud-coreene de stiri Yonhap, care citeaza agentia nord-coreeana oficiala KCNA.

Succesul acestui test va "produce mare oroare si teroare in inimile inamicilor", a apreciat Kim. "Vom continua realizarile in stiinta apararii, care-i vor face pe inamicii nostri sa tremure de frica", a adugat el. Phenianul "pare sa se afle in (primele) etape ale dezvoltarii" unor rachete cu combustibil solid, a declarat Moon Sang-gyun, un purtator de cuvant al Ministerului sud-coreean al Appararii. "Trecerea Coreei de Nord la rachete cu combustibil solid ar putea insemna ca ar putea lansa (rachete) frecvent", a adaugat el.

Coreea de Sud pregateste contramasuri, a anuntat purtatorul de cuvant. Anuntarea acestui test are loc in contextul unor tensiuni sporite in Peninsula Coreeana, dupa ce Phenianul a detonat in ianuarie un dispozitiv nuclear si a lansat o racheta cu raza lunga de actiune in februarie. Regimul stalinist din aceasta tara izolata a efectuat luna aceasta o serie de tiruri de testare, in timpul exercitiilor militare comune sud-coreeano-americane, pe care Phenianul le denunta drept o repetitie in vederea unei invazii.

Washingtonul si Seulul subliniaza ca aceste exercitii sunt defensive, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.