Belgia va tine joi, la ora locala 14.30 (15.30 - ora Romaniei), un moment de reculegere la nivel national in memoria victimelor atentatelor de marti dimineata din Bruxelles, care au vizat aeroportul Zaventem si statia de metrou Maelbeek, informeaza postul belgian RTBF.

"Guvernul federal a decis impreuna cu Parlamentul federal sa tina un moment de reculegere la nivel national, in memoria victimelor acestui atentat tragic. Acesta va avea loc joi, 24 martie, la ora 14.30", a anuntat miercuri seara guvernul belgian, cu ocazia unei noi reuniuni a consiliului national de securitate.

Belgia a anuntat trei zile de doliu national in urma atentatelor de marti dimineata.

Doua explozii puternice au fost provocate marti dimineata pe aeroportul Zaventem, dupa ce doi islamisti, Ibrahim El Bakraoui si Najim Laachraoui si-au detonat centurile explozive.

La scurt timp, fratele unuia dintre acestia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigas la statia de metrou Maelbeek, scrie MEDIAFAX.

Cel putin 31 de persoane au murit si 250 au fost ranite in atentatele de marti din Bruxelles.

Autoritatile belgiene cauta doi suspecti, unul care s-ar fi aflat pe aeroportul Zaventem si care ar fi abandonat un pachet exploziv, reusind sa fuga, si un al doilea care l-ar fi insotit pe Khalid El Bakraoui la statia de metrou Maelbeek.

Toti cei trei atacatori kamikaze, de nationalitate belgiana, se aflau pe lista celor mai cautati suspecti in cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris din noiembrie, soldate cu 130 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.