Un ministru islarelian s-a alaturat miercuri altor oficiali israelieni care acuza Europa de un "laxism" in fata terorismului, si a luat in deradere pasiunea belgienilor pentru ciocolata, o mandrie nationala, la o zi dupa atacurile de la Bruxelles.

"Daca, in Belgia, continua sa-si manance ciocolata, sa profite de viata, sa se prezinte ca mari liberali si democrati si sa nu tina cont ca o parte a musulmanilor care se afla acolo organizeaza acte teroriste, nu vor fi capabili sa se bata impotriva lor", a declarat Israel Katz, ministrul Transporturilor si Informatiilor, intr-un interviu pentru postul public israelian de radio, relateaza AFP online, citat de MEDIAFAX.

Katz le-a reprosat de asemenea "presedintelui american" si "liderilor europeni" ca nu sunt pregatiti "sa spuna ca lupta este impotriva terorismului islamic". Atunci cand nu-ti definesti inamicul, nu poti purta un razboi mondial", a apreciat ministrul, unul dintre principalii rivali ai premierului Benjamin Netanyahu in cadrul Likudului (dreapta, la putere).

Katz este un sustinator al unei linii dure fata de actualele atacuri palestiniene si preconizeaza sa trimita in Fasia Gaza familiile autorilor acestor atacuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.