Imediat ce vestea tragediei s-a raspandit prin lume, reactiile nu au incetat sa apara. Facebook si Twitter au fost principalele cai de comunicare.

Prima reactie din strainatate a venit din partea presedintelui Frantei, Francois Hollande. Acesta a spus ca odata cu atentatele din Belgia, intreaga Europa a fost lovita, invocand astfel solidaritate intre statele europene.

La scurt timp dupa presedintele Hollande, primarul Parisului Anne Hidalgo a declarat ca turnul Eiffel va lumina in culorile drapelului Belgiei.

Presedintele rus, Vladimir Putin a spus ca exploziile din Bruxelles ,,arata inca o data ca terorismul nu are granite si ameninta toate popoarele lumii", potrivit TIME.com.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat foarte scurt ca ,,teroristii" nu vor castiga niciodata. Desi toata lumea se astepta la cateva impresii mai dezvoltate din partea sa datorita pozitiei pro-refugiati, aceasta a fost foarte succinta.

Papa Francisc a transmis condoleante si s-a rugat pentru victime si familiile acestora.

Presedintele Barack Obama se afla in Cuba in momentul producerii deflagratiei, dar a fost informat despre cele intamplate in Bruxelles si a spus ca ,,SUA sunt alaturi de poporul belgian. Suntem pregatiti sa asistam investigatia autoritatilor."

Candidatul republican pentru Casa Alba, Donald Trump a transmis un semnal ironic de avertizare in privinta atacurilor teroriste si a spus ca ,,musulmanii nu trebuie sa mai intre in SUA."

Si liderii romani au avut reactii imediate in privinta atacurilor din capitala UE. Le puteti accesa aici (Dacian Ciolos) si aici (Klaus Iohannis).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.