Coreea de Nord a lansat proiectile de racheta de scurta distanta in Marea Japoniei.

Rachetele au parcurs aproape 200 de km inainte de a ateriza in Marea Japoniei, in coasta de est a peninsulei coreene. Oficialii militari din Coreea de Sud au spus ca rachetele au fost lansate din orasul Hamhung in jurul orei locale 15:19.

,,Armata noastra sta cu ochii pe situatia din Coreea de Nord si ne aflam intr-o ridicata stare de alerta.", au declarat sefii militari din Coreea de Sud pentru agentia de stiri Yonhap.

Aceasta lansare-test de rachete efectuata de regimul nord-coreean survine doar la cateva zile distanta de trimiterea altor rachete balistice in mare. Liderul nord-coreean sustine in continuare ca acestia vor efectua teste balistice si chiar nucleare.

,,Un test cu o racheta cu capabilitati nucleare si mai multe rachete balistice vor fi in continuare efectuate pentru a spori capabilitatea de aparare a tarii noastre.", a declarat liderul nord-coreean pentru agentia centrala de stiri a Coreei de Nord.

China si Rusia nu recunosc ambitiile nucleare ale Pyongyang-ului, iar SUA au decis sa-si intareasca prezenta in Japonia si Coreea de Sud prin mai multe patrule aeriene. In prezent SUA negociaza cu Coreea de Sud pentru a instala un sistem anti-racheta THAAD, dar ministrul de externe chinez se opune vehement acestei intelegeri, intrucat ar fi ,,o problema pentru securitatea nationala ruseasca si chineza".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.