Salah Abdeslam, suspectul-cheie in atacurile de la Paris, si unul dintre complicii sai au fost usor raniti in timpul arestarii, vineri.

Salah Abdeslam, suspectul-cheie in atacurile de la Paris, si unul dintre complicii sai au fost luati sambata dimineata de la Spitalul Saint-Pierre din Bruxelles, unde au primit ingrijiri, a anuntat primarul Bruxellesului Yvan Mayeur intr-un mesaj postat pe Twitter, fara sa precizeze destinatia.

Cei doi barbati au fost usor raniti in timpul arestarii, vineri. Ei urmeaza sa fie audiati rapid de catre politie si un judecator de instructie, relateaza AFP, citata de Liberation online. "Cei doi presupusi teroristi au parasit CHUStPierre. Bravo si multumim intregului personal al spitalului si fortelor de politie", a anuntat Mayeur in acest mesaj sambata dimineata informeaza MEDIAFAX.

Salah Abdeslam era cautat de patru luni pentru implicarea sa in sangeroasele atacuri de la Paris si Saint-Denis, pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti si sute de raniti. Presedintele francez François Hollande a anuntat vineri ca se asteapta ca Belgia sa-l extradeze "cat mai rapid posibil" catre Franta.

In ceea ce-i priveste pe belgieni, aceasta exradare pare sa nu provoace nicio indoiala. "Este normal (...) ca Salah sa fie extradat si ca justitia franceza sa se ocupe de caz", a declarat Jan Jambon, ministrul belgian de Interne.

Salah Abdeslam este suspectat ca a jucat cel putin un rol-cheie de logistician in aceste atacuri, revendicate de catre gruparea jihadista Statul Islamic (SI).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.