Criza refugiatilor nu este un lucru care sa poata fi negociat, a declarat vineri premierul turc Ahmet Davutoglu, in contextul in care Uniunea Europeana (UE) incearca sa trimita inapoi in Turcia zeci de mii de migranti.

"Pentru Turcia, problema refugiatilor nu este o chestiune de negociat, ci una a valorilor", a declarat premierul turc. El a facut aceasta declaratie la sosirea la negocieri, la Bruxelles, cu liderii UE, relateaza MEDIAFAX.

Europa cauta sa transfere criza refugiatilor, care a divizat puternic cele 28 de state membre, in Turcia.

Potrivit proiectului unui acord cu Ankara, UE va plati pentru a trimite inapoi in Turcia noii migranti care sosesc in Grecia si care nu se califica sa primeasca azil. In schimbul fiecarui migrant primit de Turcia, UE va accepta un refugiat sirian. Toti refugiatii sirieni primiti de Uniune urmeaza sa fie repartzati intre statele membre UE.

Proiectul prevede de asemenea ca Ankara sa primeasca ajutoare in valoare de miliarde de euro, o ridicare a restrictiilor de calatorie impuse turcilor in Uniune si o accelerare a negocierilor in vederea aderarii la blocul european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.