Cel putin 16 persoane au murit, dupa ce autocarul in care se aflau pelerini palestinieni s-a rasturnat, miercuri noapte, in sudul Iordaniei.

Autocarul a iesit de pe carosabil miercuri noapte in sudul Iordaniei, in drum spre Arabia Saudita, a precizat Farid Sharea, purtatorul de cuvant al Serviciului de Protectie Civila din Iordania, pentru postul de radio Vocea Palestinei.

Agentia nationala Petra din Iordania a anuntat, initial, ca in urma incidentului 14 persoane au murit si alte 36 au fost ranite. In cursul noptii de miercuri spre joi, bilantul a ajuns la 16 morti, printre care se afla si doi copii, a precizat Walid Ruwad, managerul spitalului din Maan, situat la 70 de kilometri de locul in care a avut loc incidentul.

Corpurile a noua dintre cei decedati au ramas blocate sub autocar, iar serviciile de interventii au demarat o operatiune pentru recuperarea acestora, informeaza agentia de presa AP, citand oficiali iordanieni.

Toti pasagerii erau din Cisiordania si trebuiau sa participe la un pelerinaj musulman in Arabia Saudita. Cinci dintre raniti se afla in stare critica si au fost transportati cu elicopterul catre un spital din capitala iordaniana Amaan, a precizat Bassam Hijawi, un oficial al ambasadei Palestinei in Iordania, potrivit MEDIAFAX.

Din primele indicii ale anchetei, soferul autocarului ar fi pierdut controlul asupra vehicului, iesind de pe carosabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.