Nivelul riscului terorist ramane "foarte ridicat" in Franta, a afirmat, miercuri seara, presedintele Francois Hollande, dupa arestarea a patru islamisti suspectati ca pregateau atentate in Paris, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

"Nivelul amenintarii teroriste ramane foarte ridicat. Am vazut acest lucru in ultimele zile la Bruxelles. De asemenea, au fost arestari la Paris", a declarat Hollande.

"Trebuie sa dam dovada de cea mai mare vigilenta. Stim ca suntem vizati. Atacul din Coasta de Fildes era indreptat tot impotriva Frantei. Noi luptam impotriva terorismului si vreau sa aduc un omagiu serviciilor noastre, armatei, politiei, caci fac o treaba remarcabila pentru protejarea cetatenilor francezi", a subliniat Hollande.

Schimburi de focuri intre militanti islamisti si fortele de ordine au avut loc marti la Bruxelles. In Franta, autoritatile au arestat miercuri trei barbati si o femeie suspectati ca planuiau comiterea unui atac terorist la Paris.

Atacul comis duminica pe o plaja din Coasta de Fildes, soldat cu 18 morti, a fost o reactie la operatiunile militare ale Frantei in Mali, a anuntat organizatia terorista Al-Qaida in Magrebul Islamic.

O suta treizeci de persoane au fost ucise in atentatele comise la Paris in noiembrie 2015. Atacurile au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.