Negociatorul-sef al echipei guvernamentale siriene Bashar al-Jaafari a refuzat sa inceapa negocieri directe cu reprezentantii opozitiei, la Geneva, relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty online.

Al-Jaafari a declarat miercuri ca nu se va intalni cu negociatorul-sef al opozitiei Muhammad Alloush pana cand acesta isi va cere scuze pentru ca insista ca o tranzitie politica in Siria sa inceapa cu indepartarea de la putere sau moartea presedintelui Bashar al-Assad.

El l-a acuzat pe Alloush, reprezentantul Inaltei Comisii pentru Negocieri (HCN) - dupa ce s-a intalnit cu emisarul ONU pentru Siria Staffan de Mistura - ca face parte dintr-o grupare terorista.

Liderii opozitiei siriene au anuntat marti ca sunt pregatiti sa se intaneasca fata in fata cu reprezentantii Guvernului.

Soarta lui al-Assad este unul dintre principalele puncte de disensiune in cadrul negocierilor in vederea gasirii unei solutii politice si incetarii razboiului din Siria care a intrat in al saselea an, scrie MEDIAFAX.

HCN a insistat ca al-Assad sa demisioneze inainte de inceperea unei perioade de tranzitie, insa Damascul respinge acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.