Otto Warmbier a fost arestat in Coreea de Nord pentru a incercat sa ia un banner politic dintr-o zona restrictionata a hotelului in care acesta era cazat. Intr-o conferinta de presa acesta a implorat regimul de la Phenyan pentru mila.

Americanii acuza ca Otto Warmbier a fost fortat sa planga in fata camerelor si sa spuna ca acasa il astepta o masina de 10,000$ din partea mamei unui prieten, daca se putea intoarce acasa cu un banner pe post de trofeu.
Acestia au sustinut ca doamna respectiva este membra a Bisericii Metodiste, insa oficialii acesteia nu au cunostinta de acest membru de care s-a adus in discutie.

Tanarul american se afla in Coreea de Nord pentru a face o analiza a regimului strict din aceasta tara, el fiind student la Universitatea din Virginia.


Parintii acestuia s-au rugat de oficialii nord-coreeni pentru mila, invocand faptul ca este tanar si ca nu s-a gandit la repercursiuni. Niciun raspuns nu a venit pana acum catre parintii lui Otto.

Dupa un proces care a durat mai putin de o ora, tanarul a fost condamnat la 15 ani de munca silnica in Coreea de Nord. A fost gasit vionovat de ,,crime severe" impotriva statului. Decizia Curtii vine in urma noii aprobari date de Consiliul de Securitate al ONU, care a inasprit sanctiunile economice impotriva regimului de la Phenyan. Hotararea ONU survine in urma numeroasele teste militare efectuate de statul corean, intrucat acestia folosesc tehnologie nucleara si rachete cu raza lunga de actiune.

Statele Unite ale Americii isi sfatuiesc cetatenii sa nu viziteze Coreea de Nord, intrucat exista riscul arestarilor pe termen lung si al deprivarii de libertate.

Tensiunile continua sa creasca in Peninsula Coreea, in urma celui mai mare exercitiu efectuat de vecinii democratici din sud in parteneriat cu fortele armate americane. Liderul statului nord-coreean a anuntat in multiple randuri ca sunt gata sa testeze rachete care pot cu usurinta ,,sa stearga Manhattan de pe fata Pamantului."

Desi exista inca posibilitatea ca acestia sa nu aiba tehnologia avansata de care vorbesc, sunt sanse reale sa poate avea in dotare rachete care pot ajunge pe tarmul american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.