Trump obtine o victorie zdrobitoare in Florida si-l scoate pe Rubio din cursa catre Casa Alba. Donald Trump, care divizeaza tabara republicana, a obtinut marti o victorie zdrobitoare in Florida, la fel ca Hillary Clinton in tabara democrata, intr-un nou scrutin "Super Tuesday" din cadrul alegerilor primare americane.

Acest succes al miliardarului in varsta de 69 de ani marcheaza sfarsitul aventurii prezidentiale a tanarului senator Marco Rubio, prezentat pentru o vreme drept un adevarat "Obama republican", dar care a fost infrant in propriul fief.

"Oamenii sunt furiosi (...). Este un tsunami politic, ar fi trebuit sa ne dam seama inainte", a declarat Rubio, anuntand ca pune capat campaniei.

"Multumesc, Florida!", a reactionat imediat Donald Trump pe Twitter. Omul de afaceri din New York, pe care nu ar fi pariat nimeni in urma cu noua luni, se apropie si mai mult de obiectivul sau, si anume de a purta culorile republicanilor in alegerile prezidentiale de la 8 noiembrie.

Victoria pe care a obtinut-o in acest stat din Sud este cu atat mai importanta cu cat invingatorul primeste 99 dintre cei 1.237 delegati necesari in vederea obtinerii investiturii republicane, afirma MEDIAFAX.

Aceasta zi nu-i va permite niciunuia dintre candidatii democrati sau republicani aflati in continuare in cursa sa obtina imediat investitura partidului din care face parte, insa ea urmeaza sa le ofere favoritilor o idee despre viteza cu care pot ajunge la linia de sosire.

Dupa votul din aceste state - Ohio, Florida, North Carolina si Missouri -, mai bine de jumatate dintre delegati vor fi fost desemnati in vederea conventiilor de investire din vara.

La Canton (Ohio), Michael Oles, un infirmier in varsta de 46 de ani, a votat pentru senatorul texan ultraconservator Ted Cruz. "Imi place ideologia lui", a declarat barbatul, care apreciaza insa faptul ca Donald Trump a reusit sa zguduie sistemul.

In acest stat din nordul Statelor Unite, numele miliardarului era pe toate buzele. O femeie in varsta de 69 de ani apreciaza discursul antiimigratie al lui Trump si afirmatiile sale impotriva imigrantilor clandestini, care sunt "atat de numerosi" si "ne iau locurile de munca".

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.