Data la care este stabilita ceremonia conchide cu aniversarea trecerii in nefiinta. Aceasta a murit pe 4 septembrie 1997 in Calcutta, India.

Maica Tereza a fost o calugarita care si-a dedicat toata viata pentru a-i ajuta pe cei saraci din India, iar astazi Suveranul Pontif a anuntat ca aceasta va deveni sfant pe 4 septembrie.

Maica Tereza s-a nascut in anul 1910 in Albania si a fost beatificata in 2003 de regretatul Papa Ioan Paul al II-lea, in urma unui miracol postmortem. Acesta a ridicat restrictiile privind asteptarea de 5 ani pentru inceperea procesului de sanctificare postmortem a unei persoane si l-a inceput la doar doi ani dupa decesul ei. O femeie a fost salvata de la moarte prin disparitia miraculoasa a unei tumori stomacale si a fost clasificata minune, dupa ce nu s-a putut gasi nicio explicatie logica sau stiintifica.

In 2015 Papa Francisc a recunoscut o alta minune atribuita maicutei, dupa ce un barbat din Brazilia s-a insanatosit in mod miraculos. Familia acestuia s-a rugat doar Maicii Tereza, dupa cele relatate de ei.

Maica Tereza a fost laureat al premiului Nobel in anul 1979.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.