Politia din Turcia a arestat luni, in sud-estul tarii, 11 suspecti, in cadrul anchetei declansate dupa atentatul cu masina-capcana comis duminica la Ankara, soldat cu 37 de morti, anunta premierul Ahmet Davutoglu, citata de publicatia Le Figaro.

"Dispunem de elemente foarte clare care demonstreaza implicarea organizatiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan" (PKK), a declarat Ahmet Davutoglu.

Seful Guvernului Turciei a precizat ca au fost arestati 11 suspecti, cei mai multi in localitatea Sanliurfa, situata in sud-estul tarii, unde au loc confruntari intense intre fortele turce si militantii kurzi.

Atentatul din centrul capitalei Turciei a fost comis de un barbat si de o femeie, amandoi avand legaturi cu miscarea radicala Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Femeia, Seher Cagla Demir, nascuta in 1992, originara din localitatea Kars, din estul Turciei, s-ar fi alaturat miscarii PKK in 2013.

Corpul celui de-al doilea suspect a fost identificat de politie si ar apartine unui cetatean turc care avea legaturi cu miscarea separatista kurda.

Luni dimineata, in spitale mai erau internate 71 de persoane, dintre care 15 se aflau in stare grava, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.