Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, considera ca este necesara extinderea interpretarii conceptului terorist, prin includerea simpatizantilor grupurilor radicale, inclusiv a jurnalistilor, in contextul noului atentat comis la Ankara, soldat cu 37 de morti.

"Ar trebui sa fie considerati teroristi toti cei care sustin, in orice fel, comiterea atentatelor, nu doar cei care apasa butonul bombelor", a declarat Recep Tayyip Erdogan, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

"Pot fi si ziaristi, deputati sau reprezentanti ai sicietatii civile", a adaugat liderul islamisto-conservator de la Ankara, referindu-se la politicienii si grupurile de presa care sustin miscarea kurda, scrie MEDIAFAX.

Cel putin 37 de persoane au fost ucise in atentatul comis duminica in orasul Ankara, atribuit de Administratia Recep Tayyip Erdogan insurgentilor kurzi, in principal Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizatie terorista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.