Un membru al Comisiei ONU de ancheta in domeniul drepturilor omului pentru Coreea de Nord a indemnat luni ca liderul Kim Jong-un si alti oficiali nord-coreeni de rang inalt sa fie anchetati pentru comiterea unor crime impotriva umanitatii in aceasta tara izolata, relateaza Reuters online.
Regimul stalinist de la Phenian consacra resurse uriase in vederea dezvoltarii armei nucleare si altor arme de distrugere in masa, in timp ce numerosi nord-coreeni nu au suficienta hrana, a subliniat Marzuki Darusman intr-o sedinta a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului (UNHRC), boicotata de delegatia Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC).

"As dori sa-mi reiterez indemnul catre comunitatea internationala, sa continue (efortul) in vederea unei trageri la raspundere a conducerii Republicii Populare Democrate Coreene, inclusiv a domnului Kim Jong-un", a declarat Darusman in sedinta acestui forum de 47 de membri cu sediul la Geneva, evocand raportul pe care l-a prezentat luna trecuta, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.