Numele a saisprezece islamisti francezi, inclusiv a trei teroristi care au ucis 90 de persoane in atacul de la sala de concerte Bataclan din Paris, apar pe listele cu numele combatantilor retelei Stat Islamic (SI), care au fost trimise Sky News de un fost membru al organizatiei.

Potrivit presei germane citate de Les Echos, pe aceste liste figureaza in total 16 nume ale unor islamisti francezi.

Cotidianul Süddeutsche Zeitung si posturile publice de televiziune NDR si WDR, care au avut acces la aceste documente si le-au analizat, au dat asigurari ca pe liste au gasit, de asemenea, numele a trei teroristi francezi, Samy Amimour, Foued Mohammed Aggad si Omar Mostefaï, responsabili pentru moartea a 90 de persoane in sala de concerte pariziana.

Numele lui Abdelhamid Abaaoud, considerat unul dintre principalii organizatori ai atacurilor din noaptea de 13 spre 14 noiembrie, soldate cu 130 de morti, apare de asemenea in documente, insa doar in calitate de "garant" pentru intrarea in Siria a unui islamist francez, a carui identitate nu a fost mentionata, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.