Macedonia si-a inchis "complet" granita pentru imigrantii clandestini, dupa ce Slovenia si Serbia au anuntat impunerea unor noi restrictii in ceea ce priveste accesul acestora pe teritoriul lor, a declarat, miercuri, un ofiter de politie pentru Reuters.
Potrivit Ministerului de Interne din Macedonia, niciun imigrant nu a intrat marti din Grecia pe teritoriul acestei tari. Macedonia a introdus, duminica, masuri suplimentare la frontiera cu Grecia, permitand doar tranzitul refugiatilor care vin din zone unde in mod clar este razboi. Spre exemplu, conform autoritatilor elene, Macedonia permitea trecerea refugiatilor din regiunea siriana Alep, dar nu a celor care locuiesc in Damasc (Siria) sau in Bagdad (Irak).

In urma cu aproximativ doua saptamani, Macedonia a impus alte restrictii la frontiera cu Grecia, permitand doar trecerea refugiatilor din Siria si Irak. Din cauza restrictiilor, 13.000-14.000 de imigranti extracomunitari care incearca sa ajunga in Occident sunt blocati in nordul Greciei, anunta MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.